Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Var ska oppositionen vara?

9 Dec , 2011, 16.53 Anna-Lena Laurén

 

I morgon blir det spännande. Oppositionen har fått tillstånd för 30 000 personer att demonstrera mot valfusk på Bolotnaja plosjtjad (Kärrtorget). Det är inte ett lika bra ställe som Revolutionstorget ett stenkast från Röda torget, där demonstrationen ursprungligen skulle äga rum. Men faktum är att Bolotnaja plosjtjad fortfarande ligger i centrum och att 30 000 personer helt enkelt inte ryms på Revolutionstorget.

Därför kan man undra varför vissa oppositionella som till exempel Vänsterfronten har sagt att de minsann tänker demonstrera på Revolutionstorget som planerat. Det finns en minoritet bland de ryska oppositionella som gillar bråk och gärna provocerar fram konflikter. Enligt Putin består hela oppositionen av dylika bråkstakar, vilket inte är sant. Den här lilla minoriteten spelar Putin i händerna genom att bekräfta exakt vad han säger.

Tungviktarna inom oppositionen som veteranerna Boris Nemtsov och Vladimir Ryzjkov har dock uppmanat sina anhängare att välja Bolotnaja och majoriteten av alla demonstranter kommer troligen att samlas där. Det ser ut att bli den största demonstrationen på många år i Ryssland.

Vem hade trott det? Det är helt omöjligt att förutse saker i det här landet.

En kommentar

  1. Erik Syring skriver:

    Så langt er >35,000 påmeldt bare gjennom facebook…

    http://www.facebook.com/events/198328520252594/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *