Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Anmärkningar från en middag

12 Dec , 2011, 23.37 Anna-Lena Laurén

 

Efter att ha ätit middag med mina bästa vänner i S:t Petersburg vill jag delge följande tankar som uttalades vid bordet. Dessa är deras tankar, inte mina:

1) Ryssarnas demonstrationer mot Putin har samma rötter som ockupationen av Wall Street. Det handlar om en individualistisk världssyn. Folk är förbannade framför allt därför att de upplever maktens privilegier som en förolämpning mot dem personligen. Det är vår ryska Wall street! utropade en av mina kompisar.

2) Senaste skämtet om demonstrationerna (till saken hör att den som arresteras för att ha demonstrerat olagligt kan få 15 dagars fängelsearrest): En rysk man går på oppositionens demonstration, arresteras och ringer lyckligt hem till sin fru: Älskling! Jag fick femton dagar i frihet!

Till sist vill jag tillägga att för första gången på många år diskuterade alla mina vänner passionerat politik under minst halva middagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *