Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Gayparad med Kling och Klang

7 jul , 2012, 20.21 Anna-Lena Laurén

 

I dag har jag bevakat S:t Petersburgs tredje gayparad. Först greps arrangörerna och bars iväg till väntande polisbilar. Sedan hölls ett antal enmansdemonstrationer där folk greps en efter en och placerades i en skåpbil. Poliserna försökte vara myndiga och barska men det blev litet Pippi Långstrump och Kling och Klang över det hela. Det var visserligen gayaktivisterna som bars iväg och inte tvärtom, men varje gång dylika demonstrationer ordnas hamnar ordningsmakten i ett ofrivilligt komiskt ljus.

De aktivister jag har talat med här är faktiskt mycket mer optimistiska än man kunde tro. Många säger att det är en tidsfråga innan vi äntligen får se en helt vanlig gayparad i Ryssland.

Faktum är att demonstrationer för sexuella minoriteters rättigheter redan har ordnats i S:t Petersburg flera gånger utan att kallas gayparader. Det har gått fredligt till. Om det kan ni läsa här:

http://hbl.fi/nyheter/2012-07-06/gayparaden-i-st-petersburg-kan-urarta-i-vald

 

Jag bifogar några bilder på dagens händelser i S:t Petersburg:

3 kommentarer

  1. Sven-Olav skriver:

    Ursäkta, men vem är Kling och Klang?

  2. Osterman Lars skriver:

    Varför ”vill ” någon överhuvudtaget se gayparader….!?

  3. Anna-Lena Laurén skriver:

    Kling och Klang är två poliskonstaplar i Astrid Lindgrens ”Pippi Långstrump”. De är avbildade på ett mycket humoristiskt sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *