Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Depardieu, 2ème partie

8 jan , 2013, 14.39 Anna-Lena Laurén

 

För en gångs skulle gissade jag rätt – Depardieu ansöker även om ett belgiskt medborgarskap. Dessutom förblir han fransman i sitt hjärta, vilket han nyligen meddelade på en fotbollsgala. (http://www.laprovence.com/article/france/gerard-depardieu-jai-un-passeport-russe-mais-je-suis-francais)

– Jag har ett ryskt pass, men jag förblir fransman och jag kommer också att få belgiskt medborgarskap, meddelade han.

Ett EU-pass är sannerligen bra att ha.

Depardieu påpekade också att många rika fransmän har valt att beskattas utanför Frankrike för länge sedan.

– Mitt beslut har ingenting med skatter att göra. Det kunde jag ha gjort för länge sedan. Jag ser mig som världsmedborgare, meddelade han.

Det finns något i Depardieus känslosamma uppblåsthet som tilltalar mig. Man kan tycka vad man vill om honom, men han är åtminstone sig själv.

När över sin ansenliga kroppshydda drog på sig en rysk folkdräkt och därefter mottog två kattungar av andäktiga Saranskbor kände jag sympati. Det är befriande att en så stor skådespelare inte verkar vara det minsta rädd för att göra sig löjlig.

I morse körde Echo Moskvy nyheten att Depardieu nu ställs inför rätta i Frankrike för rattfylleri. Journalisten kallade honom kärleksfullt ”rossijan Depardieu”.

Här kommer han alltid att vara älskad. Kanske det är precis vad han behöver.

4 kommentarer

 1. Eva skriver:

  A-L Laurén är definitivt inte någon gnällspik, men hennes sakkunskaper, frejdiga uttryckssätt och humor tycks irritera en del läsare omåttligt. Vad är det som är så provocerande med en ung kvinna, som vet vad hon talar om, skriver snärtigt och underhållande?

 2. Grouchomarxist skriver:

  ”Vad är det som är så provocerande med en ung kvinna, som vet vad hon talar om, skriver snärtigt och underhållande?”

  Dom flesta av oss blir väl knappast irriterade, men dom vita kränkta män som flockas kring kommentarsspalter på internet kommer naturligtvis att göra sitt bästa att verka som majoriteten medhelst sin vanliga taktik; att spamma fradgande rabiata kommentarer som småningom övergår från att påminna om något slags saklig argumentering till att slutligen bara kollapsa i en patetisk hög sexfixerade personliga påhopp och lillgammalt pretentiös jargong.

  Frågan är om alla dessa människor seriöst känner sig drivna att ta en pompös, egenkär, skattesmitande miljonär i försvar eller om det bara är reptilhjärnan som tar över så fort konfliktens konstellation är yngre kvinna vs. äldre gubbe?

 3. Jurij Belov skriver:

  Den korrekta formen är ”rossijanin Depardieu” (россиянин Депардье). ”Rossijan” är genetiv pluralis.

 4. Alex skriver:

  Grouchomarxist, något som äcklar mig intensivt hos er perversa ultraextrema dårar i avgrundsvänstern är när ni sitter och fantiserar ihop perversa haranger som syftar till att omöjliggöra kritik, sk härskarteknik är något ni vidriga extremister behärskar till fulländning.

  Förutom hatfylld feministisk extremist verkar du även vara skatteälskande kommunist. Ojojoj. Du kan aldrig fatta hur mycket vi normala människor hatar sådana som dig och allt ni står för, fattade du det skulle du självdö.

  Gör oss alla en tjänst och upphör med att kräkas ur dig din vidriga skit bland kommentarerna!

  Hoppas du blir ”omhändetagen” av OMON. Det är vad du och dina likar förtjänar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *