Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Om att betala sin gasräkning på kvinnodagen

8 mar , 2013, 19.39 Anna-Lena Laurén

 

Hela Ryssland har firat kvinnodag i dag. Själv hade jag som vanligt saligen glömt bort den och blev i blåsten då jag borde betala min el-, gas- och vattenräkning. Alla banker håller stängt på kvinnodagen och sista dagen för att betala dessa s.k. kommunalavgifter i Moskva är den 10 varje månad. Eftersom jag åker på en arbetsresa till Sotji i morgon uppstod därmed ett litet problem.

Efter litet detektivarbete lyckades jag hitta ett Sberbankontor som hade öppet. Den vänliga bankkvinnan växlade till och med min femtusenrubelssedel till mindre valörer alldeles gratis och utan att sucka och himla med ögonen. Och så önskade hon mig trevlig kvinnodag. Jag blev på mycket gott humör.

(Har nämligen gått omkring med ett typiskt Moskvabekymmer, nämligen hur jag ska spräcka ett antal femtusenrubelsedlar. Jag fick sedlarna när jag växlade pengar sist. När jag talade om för kvinnan på växlingskontoret att ingen i Moskva vill ha så stora valörer skrek hon åt mig att ingen i Finland tar femhundraeurossedlar heller. Man får ofta totalt obegripliga svar i den här staden men det gör ju livet intressantare).

Glad kvinnodag på er alla!

En kommentar

  1. Madeleine skriver:

    Hej! Vill bara tacka för en väldigt intressant och underhållande blogg. Jag är själv svensk och bor i St Petersburg och känner igen mig i många av dina berättelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *