Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Kråkliv vid Leninskij prospekt

22 apr , 2014, 23.34 Anna-Lena Laurén

 

Det är alldeles för länge sedan jag bloggade sist. Orsaken kan stavas Ukraina. Jag har rest fram och tillbaka mellan Moskva och Ukraina som en skottspole hela våren, nu senast var jag i Donetsk.

Men det tänker jag inte skildra nu, utan vad jag vill skriva om är en kråka. En tokstolle till kråka som häckar i ett träd precis invid det fyrfiliga Leninskij prospekt.  Jag ser kråkhonan varje dag genom mitt balkongfönster. När en lastbil kör förbi svajar kråkboet fram och tillbaka i vinden, det ser hisnande ut men helt förnöjd sitter kråkhonan kvar, vid det här laget troligen stendöv och med lungorna fulla med avgaser. Det är ett mysterium för mig hur hon valde platsen för sitt bo men jag antar att hon precis som många andra Moskvabor har en annan tolerans för höga decibelnivåer än undertecknad.

Själv är jag är från landet och där tar man utan förskoning livet av kråkungar eftersom de anses vara skadedjur. Men de här kråkungarna håller jag tummarna för. Nu väntar jag med spänning på att de ska kläckas. Jag måste av allt att döma skaffa en kikare.

Nedan en bild av kråkboet. Ni ser det i trädet mitt i bilden. (Jag hade tyvärr inte ett bättre kameraobjektiv.)

kråkan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *