Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Brev till Viktor Janukovitj

11 okt , 2011, 16.05 Anna-Lena Laurén

 

Det finns gånger när jag har väldigt svårt att förstå hur saker och ting hänger ihop. I dag har Julija Timosjenko dömts till sju års fängelse och därmed garanterat sig själv en plats i ukrainsk politik för en tid framöver.

Viktor Janukovitj, drug moj. Jag förstår ingenting. Det var inte särskilt fiffigt att ge din värsta fiende Julija en gratis chans att bli martyr.

Jag har faktiskt försvarat dig inför västvärlden som ständigt utmålar dig till Kremls lydiga nickedocka, ett påstående som saknar all grund. När du blev demokratiskt vald till Ukrainas president ville jag ge dig en chans. Optimistiskt hoppades jag att du skulle klara av att konsolidera landet. Jag tänkte att du kanske är den pragmatiker Ukraina behöver.

Nu sitter din värsta konkurrent i fängelse på tämligen lösa boliner. Och än en gång bekräftas känslan av att Ukraina trots allt inte har kommit särskilt långt på väg i sin strävan mot demokrati, europeisk integration och modernitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *