Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Utsänd spion från Hufvudstadsbladet

4 Nov , 2011, 17.26 Anna-Lena Laurén

 

Ibland råkar man som journalist i Ryssland ut för så ofrivilligt komiska situationer att man bara älskar det här landet.

Jag har precis bevakat Ryska marschen (som ni kan läsa om i morgondagens Hbl) och intervjuade i samband med demonstrationen folk som bor i Moskvastadsdelen Marino där den ägde rum. Det är nämligen ytterst förargligt att ha demonstrationer i sina närkvarter. Alla vägar är ju avstängda och bussarna slutar gå.

Efter att ha hört en äldre herreman högt och ljudligt beklaga sig per mobiltelefon över det enorma antalet miliser gick jag fram till honom och frågade om jag fick göra en intervju. Han tittade mycket misstänksamt på mig och sade sedan: Allt fungerar utmärkt! De gör helt rätt!

Någon minut senare kom en förlägen milis fram till mig och frågade om han fick titta på min ackreditering. Jag hade blivit anmäld som spion.

Beredvilligt drog jag fram min ackreditering. Milisen tackade och skrev ned mitt namn i sitt lilla häfte. ”Om han anmäler Er på en annan station så kan jag rapportera att jag har utrett saken”, meddelade han. Och så blinkade han vänligt i samförstånd.

Jag har alltså blivit utredd. Utsänd spion från Hufvudstadsbladet.

En kommentar

  1. Gritt skriver:

    Gratulerar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *