Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Flitiga Medvedev och Putin

22 Nov , 2011, 18.26 Anna-Lena Laurén

 

Varje kväll klockan nio slår jag mig ner framför tv:n för att få reda på vad Medvedev och Putin har gjort i dag. I synnerhet Medvedev är en riktig arbetsmyra. Han träffar pensionärer, handikapporganisationer, studenter, soldater. Än är han i Vladikavkaz, än i Vladivostok på andra sidan Ryssland. Till soldaterna utlovar han tredubbel lön, till pensionärerna att pensionsåldern inte ska höjas. Den avskedade finansministern Alexej Kudrin måtte ha ganska högt blodtryck vid det här laget, det var uttryckligen sådana storsatsningar på sociala utgifter som han ansåg skulle förstöra de ryska statsfinanserna.

Men Medvedev är piskad att vinna valet, och han står i spetsen för att ytterst föraktat parti. Så han har är tvungen att göra sig populär.

Putin gillar att träffa barn och djur. Nyligen var hans judohobby på agendan, på ett för Putin mycket fördelaktigt sätt. Han fick träffa judotränande barn som tränade sitt favoritgrepp på självaste premiärministern.

Man får förmoda att Putin undviker kampsportsgalor efter att ha blivit utbuad av en ursinnig publik i söndags. Troligen är det klokast att hålla sig till sibiriska tigrar, hästar och judo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *