Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Ryssland och vintertid

30 okt , 2011, 20.31 Anna-Lena Laurén

 

Nej, Ryssland övergår inte längre till vintertid. Den informationen hade jag missat, så i dag var jag något förvirrad innan jag insåg att klockorna inte längre ska ändras här. Det betyder att vi är två timmar före Finland fram till att Finland byter tillbaka till sommartid i vår.

Bra för en nyhetsjournalist, absolut. Men om jag vore Dmitrij Medvedev skulle jag inte gilla tanken att detta är det mest konkreta jag har åstadkommit under fyra år som Rysslands president.

7 kommentarer

 1. PerG skriver:

  Heja Ryssland,

  bra att någon har skippat tidsändringen.

 2. Lotta skriver:

  Men är det inte så att vintertid är normaltid? Alltså har Ryssland nu bytt tidszon? Eller?

 3. Östen Björkman skriver:

  Vaknade själv i Petersburg i morse och håller på att vänja mig vid denna nya större tid-skillnad.
  Men det viktigaste: VÄLKOMMEN tillbaka till Ryssland Anna-Lena, vi som jobbar här och säkert många andra hemma i Finland hade saknat dina sakliga reportage och träfande kommentarer. Din infallsvinkel till den ryska ”världen” stämmer utmärkt, utan fördomar och förutfattningar; fortsätt med det.

 4. Anna-Lena Laurén skriver:

  Nej, Ryssland har inte bytt tidszon. Medvedev beslöt bara att man helt enkelt skippar övergången till vintertid. Detta eftersom Medvedev ansåg att skiftet mellan sommar- och vintertid bara skapar onödiga praktiska problem. Så nu är det sommartid i Ryssland året om.
  Tack Östen för de vänliga orden, det gjorde mig mycket glad.

 5. Mike Walsh skriver:

  Jag tror att Lotta har rätt.

  Hade man inte flyttat från vintertid till sommartid så hade man inte bytt tidzon, men nu när man inte flyttar från sommartid och gör detta till normaltid, har man i princip flyttat även tidszoner.

  Detta kan man säkert kolla (men kanske bara om några månader när de har hunnit ikap) genom att titta på tidszoner i Windows!

 6. Janette skriver:

  Här är det en som hurrar över att Ryssland inte bytte tillbaka till vintertid – kanske det finns en liten chans att Finland följer efter nån gång?
  Och hurrarop över att du Anna-Lena är tillbaka i Ryssland – jag ser fram emot att följa dig på bloggen och att få läsa dina reportage!

 7. Rysken skriver:

  Ryssland ar tva timmar EFTER, inte fore.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *