Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Det var inte Putin som hittade amforan

5 okt , 2011, 14.22 Anna-Lena Laurén

 

Rysslands premiärminister Vladimir Putin har en mycket jovialisk presschef, Dmitrij Pesjkov. Han har buskiga mustascher och ett fryntligt leende och liknar inte sin chef på något annat sätt heller. Anmärkningsvärt nog brukar han ibland dyka upp i pressrummet under officiella möten. Det är ytterst sällan som personer på hans nivå bryr sig om att frivilligt närma sig journalister. Därför är Pesjkov populär bland västerländska korrespondenter.

Nu har Pesjkov meddelat att amforan som Putin släpade upp ur Azovska sjön i somras faktiskt inte hade hittats upp av honom själv. Den hade uppdagats av professionella arkeologer och lagts dit som en trevlig överraskning åt premiärministern.

”Putin behöver verkligen inget PR-folk eller imagemakers, han fattar sina beslut själv”, meddelade Pesjkov.

Det har vi redan förstått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *