Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Sverige smutskastas av statskontrollerad rysk tv

2 Dec , 2011, 19.12 Anna-Lena Laurén

 

I samma NTV-program som jag precis bloggade om utses svenska ambassaden till ett revolutionens näste i Ryssland. Det svenska ambassarådet Bengt Eriksson påstås ligga bakom försök att anstifta revolution i Ryssland, i samarbete med USA.

Programmet intervjuade studenter vid Moskvauniversitetet som hade gått med i vad de trodde var ett kulturprojekt, men enligt utsago visade sig handla om att försöka påverka rysk inrikespolitik. Exakt vad projektet handlade om kom inte fram, eftersom alla intervjuer var mycket hårt klippta. Studenterna fick uttala sig exakt så mycket att de bekräftade programmets budskap, inte mer.

Det är inte första gången som svenska ambassader råkar ut för dylika problem. Också Sveriges ambassad i Vitryssland smutskastades i vitrysk tv för någon månad sedan. Det programmet såg jag inte och kan därför inte uttala mig om, men att det här NTV-programmet handlade om medveten och systematisk smutskastning står klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *