Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Kriget med expediterna, del 2

6 Nov , 2012, 13.54 Anna-Lena Laurén

 

Jag köpte nyligen ett par handskar till min dotter som visade sig vara för små. Således återvände jag till butiken och bad om att få återlämna dem.

Det gick bra, men pengarna fick jag inte i handen. Eftersom jag hade betalat med kort skulle de återföras till mitt bankkonto via kortet. Jag hade betalat med debit-funktionen, något som den ryska expediten i vanlig ordning har svårt att förstå sig på då pengarna skulle återföras på kontot. Så jag anade trubbel.

Följande vecka gick jag in på min nätbank och kunde konstatera att Detskij mir (barnklädesaffären) istället hade debiterat mitt konto två gånger. Jag återvände till butiken med alla kvitton och ett kontoutdrag. Samma expedit tog emot mig. Débaclet med debit och kredit hade hon naturligtvis i gott minne.

– Jasså det var ni som höjde rösten mot mig med era debit och kredit, sade hon stridslystet.

Jag undrade om vi kunde lösa det aktuella problemet istället för att gräva i gammalt groll. Expediten meddelade att något problem inte existerade. Hon hade gjort allt rätt och affären var inte skyldig mig något. Jag sade att jag nu har betalat två gånger för ett par handskar som jag har lämnat tillbaka.

– Vad vill ni att jag ska göra?? Betala er ur egen ficka?? undrade expediten.

Naturligtvis fick jag lämna butiken med oförrättat ärende.

I dag gick jag in på mitt konto och konstaterade att Detskij Mir nu har ersatt mig för den ena betalningen. Inte för den andra.

Kanske Detskij mir tycker att det blir rättvist så. Med tanke på hur mycket besvär jag ställer till för dem med mina debit och kredit.

En kommentar

  1. Ann-Sofie Öist skriver:

    Det är ju helt omöjligt att det du skriver skulle hända här Hemma. och jag blir ju arg å dina vägnar bara av att läsa om din erfarenhet.
    Men av din text förstår jag att det bara är att finna sig.
    Månne något utvidgas inom en av att stå över dylikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *