Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Huvuden ska rulla

29 Nov , 2012, 12.16 Anna-Lena Laurén

 

I dag hade jag ett ärende i ett så kallat UPDK-hus, det vill säga ett hus som ägs av ryska utrikesministeriet där man måste anmäla sig för vakterna för att få komma in på gården. Vakterna tog mitt ackrediteringskort och antecknade sorgfälligt mitt födelsedatum medan de småpratade med varandra.

–  Snart kör Chefen förbi, meddelade den ena.

– Vem är det? Putin? undrade jag.

– Putin? Han är ingenting. Vi betyder ingenting för honom och han betyder ingenting för oss. Vänta bara. Snart får han avgå, huvuden kommer att rulla och en massa högdjur flyr till väst. Fast inte till er, ni kommer ju från Finland. Var inte orolig. De flyr till Frankrike och Storbritannien, meddelade vakten i ett enda andetag.

Därefter önskade han mig lycka till. Jag tog min väska och lämnade deras lilla bås.

Till och med väktare anställda av utrikesministeriet skäller numera frivilligt på Putin. Jag undrar verkligen hur länge han kommer att sitta kvar.

3 kommentarer

  1. Kalle Kniivilä skriver:

    Du fick inte reda på vilken Chef det var som skulle åka förbi?

  2. Anna-Lena Laurén skriver:

    Nej Kalle, de vill inte säga vem de avsåg. Men att säga ordet ”Putin” var som att trycka på en knapp.

  3. Sarah skriver:

    Det blir väl knappast någon större rullning av huvuden i Kreml om FSB och andra säkerhetsstyrkor knyter nävarna och visar vilka som bestämmer? Då sitter de vid makten säkert kvar. Har själv ingenting emot Putin, men jag vet att han är en kontroversiell politiker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *