Anna-Lena Laurén älskar och uthärdar livet i Moskva

Okategoriserad

Glatt återseende med stridsvagnschauffören

13 mar , 2012, 20.01 Anna-Lena Laurén

 

I går var jag med om någonting som jag aldrig upplevt i Moskva förr. Jag och min kollega skulle gå ut och äta efter jobbet, stannade en bil på Kutuzovskij prospekt – och vem sitter bakom ratten, om inte vår rumänske stridsvagnschaufför! Jag skrev ett inlägg om denna person för några veckor sedan (http://moskva.blogg.hbl.fi/2012/02/10/med-en-stridsvagnschauffor-bakom-ratten/) och nu återseg vi alltså honom. Han kände genast igen oss och det blev ett mycket glatt återseende.

Vår rumän heter Igor Vlad och är född 1939. (Jag skrev fel i mitt första inlägg då jag trodde att han var drygt sextio år gammal. Uppmärksamma läsare påpekade genast att han måste vara äldre om han blev deporterad till Sibirien som sjuåring i samband med andra världskriget.) Så nu vet vi alltså det.

Igor mådde utmärkt och när fortfarande planer på att öppna en bilverkstad i Europa. 73 år gammal. Det ni.

En kommentar

  1. Mike F skriver:

    I taxivärlden finns inget bättre än chaufförer från fd kommunistländer. När jag bodde i Litauen hade vi en som vi kände hyggligt bra. En dag sa han att hans vänner ska få en present som minne av honom, å så gav han oss några rubel 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *